אמנם אנחנו כבר עמוק בתוך ינואר, אבל אם עדיין לא סימנת לעצמך "יעדים" לשנת 2019 – טוב מאוד!
יש לי הצעה קצת שונה.
השנה הצוות ואני החלטנו לעשות משהו אחר לגמרי. אחרי שירדנו לכמה ימים למדבר, למאהל שלקחנו בערבה, הסתכלנו על העתיד והבנו שהשנה, במקום לדמיין איזה יעדים נשיג – עדיף שנתמקד בלהיות גרסה טובה יותר של עצמנו.
החלטנו שבמקום להסתכל החוצה נסתכל פנימה, לתהליכים ולמערכת שלנו, ונהפוך אותה ואת עצמנו ליותר טובים. התהליך שעברנו במדבר היה כל כך חזק, שחשבתי שאחלוק איתך את העקרונות שגיבשנו.
אז איך משדרגים גרסה?
קודם כל, בוחנים את הגרסה הקיימת.
התחלנו בלתת לעצמנו ציונים על השנה האחרונה, בקריטריונים שחשובים לנו: רעיונות גדולים שקורים, ערך משמעותי ללקוחות שלנו, ופיתוח אישי של חברי הצוות.
הציון הממוצע שאליו הגענו היה כמעט 8, ואז שאלנו את עצמנו שאלה פשוטה: מה צריך לקרות כדי שבשנה הבאה נגיע כצוות לציון ממוצע 9 (כי 10 זה מושלם, ואין כזה דבר)? הנה כמה אתגרים שלקחנו על עצמנו לשנה הקרובה, מנוסחים כשאלות שכל אחד וכל צוות יכולים לשאול את עצמם.
במה אנחנו רוצים להיות 9?
כדי להיות הכי טוב אתה חייב לדעת, הכי טוב במה – ולכן אנחנו כדוגמא, הגדרנו לעצמנו קודם כל את המשימה בצורה חדה.
ה- WHY שלנו הוגדר כ״להשפיע לטובה באמצעות רעיונות״, וה- WHAT כ״פותרים אתגרים עסקיים בצורה יצירתית״. ה- HOW שלנו הוא מודל חדש שפיתחנו, שמאפשר לנו לראות את העולם מבעד לעיני הלקוח – ובמקום "למכור" לו רעיונות לפתור לו אתגרים. בשורה התחתונה, אנחנו רוצים לעשות עבודה שאנחנו גאים בה.
למה כדאי להיות להיות 9?
איך נראה עוד שנה כצוות אם נהיה גרסה משופרת של עצמנו? באיזה ערכים נחזיק? איך נתנהל? איך יראה היומיום שלנו? ניסינו ממש לדמיין את המציאות הזו לפרטים.
מבחינתי, זה החלק של המוטיבציה לקראת הפשלת השרוולים. כשנצליח לדמיין תמונה שבה אנחנו 9, המשמעויות שלה יתנו לכולנו את האנרגיה לשינוי ולמאמץ שנדרשים מאיתנו.
מה השינוי הפנימי של אחד מאיתנו צריך בדרך ל- 9?
ההבדל בין 8 ל- 9 הוא שינוי. זה אולי אינטואיטיבי, אבל בדרך כלל כששואלים מישהו “מה מונע ממך להצטיין”, אוטומטית הוא מצביע על משהו חיצוני. בדרך כלל זה חוסר במשאבים – "אין לי זמן", "אין לי כסף", "זה הפריע לי" וכו'.
זו אמנם תגובה אנושית אוטומטית, אבל הבנו שכדי לשנות את הציון בנקודה אחת יידרוש מכל אחד מאיתנו קודם כל להסתכל פנימה, לסמן דברים שחייבים להשתנות אצלו, אז בחנו את עצמנו וניסינו לבדוק מה מונע מאיתנו להצטיין. אחד מאיתנו אמר שההסתפקות שלו ב"טוב" לפעמים עוצרת אותו שם, אחרת דיברה על "ניהול זמן", מישהו אחר על "ההתמכרות לסלולר ורשתות חברתיות שמייצרת הסחת דעת תמידית". כל אחד בחן את עצמו ושיתף בכנות מה השינוי הפנימי שהוא צריך לעשות.
איך יוצרים סביבה שתאפשר 9?
אחרי שהסתכלנו פנימה, הגיע הזמן להסתכל על הסביבה המיידית, לבדוק את התשתיות שלנו.
הבאתי את השף מושיק רוט כדי שיסביר לנו איך הוא הגיע לכזו רמת מצוינות שהמסעדה שלו קיבלה שני כוכבי מישלן, והוא סיפר לנו דווקא על עמדת שוטף הכלים.
הוא אמר שכדי להיות 9 – התשתיות חייבות להיות 9. כך, שבמסעדה שלו אפילו את עמדת שוטף הכלים הם בחנו היטב. הם הבינו שהמיקום שלה לא נכון, קנו עבורו את מדיח הכלים הכי משוכלל שיש, וגם בנו מעלית-מסוע שתחסוך זמן בהעברת הכלים.
בקיצור, עמדת שוטף הכלים הפכה לממלכה קטנה, שבה הוא יכול להגיע למצוינות.
מבחינתנו כל הצוות חייב להצטיין, ובדקנו את עצמנו – איזה משאבים ותנאים סביבתיים אנחנו צריכים כדי להגיע למצוינות. הקושי בריכוז דורש חדר שקט או אוזניות מבודדות, למשל, והרצון להעמיק בצרכי הלקוח גרם לנו לחשוב על תהליך שבו חברי הצוות יעבדו יום בשבוע מהמשרד של הלקוח.
איך תיראה זרימת התהליכים במערכת 9?
מי שראה את הסרט על המייסד של מקדונלד'ס זוכר סצינה שבה הם מציירים את החנות בגיר על מגרש ומתחילים לשחק ב- "נדמה לי", ותוך כדי ממפים את התהליך ומטייבים אותו, מזיזים את העמדות שוב ושוב עד שהם מגיעים ליעילות מקסימלית.
את אותו תהליך עשינו אצלנו, אבל במטרה להגיע לרעיונות הטובים והאפקטיביים ביותר. מיפינו את כל התהליכים בחברה במשך ימים ארוכים, ושוב ושוב ניסינו לבחון ולטייב אותם על מנת שיעמדו בהבטחה שלנו. התהליך הזה, שהוא סיזיפי וקצת מאיים, הזכיר לי את הבדיקות הרפואיות האלו שבהן אתה שותה חומר כדי שיוכלו לראות אותך מבפנים בסריקה. כך גם אנחנו, עשינו לעצמנו סריקה של גוף הצוות והזרימה של התהליכים בו.
מה השיפור היחיד שהכי יקרב אותנו ל- 9?
לקראת סוף התהליך עשינו רשימה של כל הדברים שצריך לשפר, רשימה ממש מלהיבה ומאוד מאתגרת. כמו שבן אדם חוזר מחופשה ורושם לעצמו את כל השינויים שהוא בחייו – רק בכמות כפולה פי 10, בגלל שאנחנו צוות.
אלא שאז הבנו שאנחנו "חיים בלה לה לנד" ושכדי שהשינויים יקרו, אנחנו חייבים לפשט את הרשימה, לבחור מתוך עשרות השינויים האפשריים שינוי אחד חשוב בכל תחום, שיביא מקסימום אימפקט ואליו נוכל להתחייב כצוות.
איך הופכים את הדרך לכייפית וקלה?
בסוף בסוף, כולנו שונאים שינויים ונדרש כוח רצון אדיר להתמיד בהם. כדי שהשינוי יקרה ואפילו יישמר לאורך זמן, צריך להפוך אותו לכייפי וקליל. כוח רצון בסוף נגמר ואי אפשר לבנות עליו לאורך זמן.
"כיף" מבחינתנו זו לא בטלה. כיף בגרסה שלנו הוא חדוות יצירה ותחושת משמעות בעבודת הצוות, ונקפיד לשמור עליהן לאורך כל השנה.
זהו, אנחנו יוצאים לדרך לשנה הקרובה.
ברור שהמבחן הולך להיות ביישום של כל זה, אבל יש משהו מרגש ברצון להפוך לגרסה טובה יותר של עצמנו, בתחושת הנמרצות מכך שנוכל לייצר יותר ערך ללקוחות שלנו, מכך שנוכל לצמוח ולהשתפר ולעשות דברים שאנחנו יותר גאים בהם.
ובעיקר יותר מלהיב להפוך למשהו, מאשר להשיג משהו.
גפן
Comments